неделя, 14 октомври 2012 г.

Човек е всичко с мечтите си!

Човек никога не бива да спира да мечтае! По никакъв начин и по никакъв повод. Колкото и черно да изглежда всичко, мечтата за по-светло бъдеще ще изгрее скоро като реалност, стига да има кой да й повярва.
Мечтите са колкото абстрактни, толкова и истински. Всеки живее със собствените си надежди и мечти. И това му е хубавото, затова светът е толкова пъстър. Дори мечтата да не бъдеш изпитан днес или да се получи сладкишът, над който бдиш, застинал до фурната... Или да успееш да се реализираш успешно, да създадеш семейство, да оставиш отпечатъка си върху света... Мечтите са безброй, разнообразни, цветни и прекрасни. От всеки се изисква едно-едничко нещо - да не спира да мечтае, а напротив - да рисува света във фантазиите и мечтите си.
Преди броени минути се сбъдна една истинска мечта, която е дълго обмисляна, дълго изстрадана и много тренирана. Отлежавала с години наред, тя чакала своя звезден миг. И не само в преносен смисъл. Защото днес, на 14 октомври, мечтата блеснала с цялото си безумие, смелост и възхищение не само пред света, но и пред необятното пространство, наречено Космос. А човекът, който така добре се погрижил за нея и й дал всичко, за да се превърне един ден в реалност, се казва Феликс Баумгартнер. Един австриец, който днес показа, че невъзможното е възможно. И който доказа, че мечтите са всичко и заслужават цялото ни внимание и грижа. Феликс се издигна толкова нависоко, докъдето стига неговата мечта, и скочи от ръба на Космоса. Скочи и се приземи, карайки целият свят да тръпне заедно със семейството му и да се радва на успеха му. Браво! Не само за смелата (и налудничава) идея, но и за смелостта да повярва в мечтата си и да я осъществи! Истински пример за всеки от нас!
Не е казано, че трябва да скачаме от Космоса или да правим каквото и да е екстремно. Просто не бива да спираме да мечтаем и в най-трудните моменти (а повярвайте, това не е много по-лесно от скока на Феликс).
Аз се вълнувах като малко дете, гледайки предаването на живо. Всичко продължи над два часа и половина. Съвсем спонтанно реших да правя скрийншот на всеки по-важен момент от целия скок - от началото до края. Реших да запечатам този исторически и мечтателен момент. Сглобих го, украсих го с малко музика и ви го представям, за да изпитате и вие поне малка част от онова, което аз усетих...
Наистина беше силно изживяване! И знам, че вече медиите са гръмнали отвсякъде, отразявайки събитието по своя си уникален начин. Аз ви го представям много скромно, но всяка снимка носи вълнението ми от онзи момент... Нека има повече луди хора като Феликс Баумгартнер! Нека не спираме да мечтаем!


Няма коментари:

Публикуване на коментар